27.2.2015

Huawei Ascend Y330 halpapuhelin ja DJI Vision App

Phantom 2 Vision+ kaikki hienot ominaisuudet pääsevät oikeuksiin vasta ns. DJI Vision App:lla. Ongelmaksi kuitenkin monella saattaa muodostua se, että ei löydy tähän tarkoitukseen sopivaa älypuhelinta tai tablettia. Näin minullakin.

DJI Vision App
* Mobile Device Support: iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPod touch 5 (available but not recommended: iPad 3, iPad 4, iPad mini). Samsung Galaxy S3, S4, Note 2, Note 3 or Android phones of similar configuration.

Support valikoimasta kun löytyi vain minun karttamia iOS ja Android -tuotteita. Olin siis tilanteessa, että on pakko taipua. iOS tuotteet kaikki ovat niin ylihinnoiteltuja, etten edes harkinnut vaihtoehtona vaan päätin etsiä käsiini jonkun halvan Androidin.

Ratkaisin ongelman marssimalla Giganttiin ja etsin käsiini halvimman mahdollisen Android puhelimen, joka täyttäisi vaatimukset; Vähintään Android 4.0, WiFi ja GPS.

Valinta osui malliin Huawei Ascend Y330 älypuhelin.

Luulin, että homma oli sillä selvä mutta eihei... Taas muistui mieleen miksi minä en Androidiin koskisi pitkällä tikullakaan - no, nyt on pakko jos haluaa leikkiä lentäjää...

Google Play ilmoitti, että DJI Vision ohjelmaa ei ole saatavilla laitteelle. Täh, vaatimusten mukaan Android 4.0 piti riittää. No, sen jälkeen koetin ladata sovelluksen asennuspakettia useammastakin eri "ei virallisesta" lähteestä, mutta aina asennusyritys päättyi virheilmoitukseen: "an error occurred when parsing the package"

Aikani (muutamat tunnit) ihmeteltyänä selvittelin jo miten päivittää puhelin 5.0 Lollipop -versioon josko siihen apps tippuisi. Etsin ja yritin asentaa myös vanhempaa versiota appsista. Molemmat yritykset päättyivät yhtä kehnosti.

Lopulta löytyi YouTube -video, jossa sivulausessa mainittiin appsin asentamisesta selaimella suoraan toisaalta. Muutamien vaiheiden jälkeen löytyi seuraava maininta:

***To install the DJI Vision App on this tablet browse to http://m.dji.net/djivision within the web browser. That worked great for me! Trying to download through the Google Play app displayed a “not compatible” message but the app works great for me and this was one of the least expensive tablets that I could find!***

Toimi tällä kertaa myös hankkimalla Huawei Y330 puhelimella. Pikaisen testin jälkeen kaikki näytti hyvältä ja toimii. Ensilento taas askeleen lähempänä.

Linkki: Phantom 2 Vision+ downloads

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti